Vevkollegiet ARAKNE
  

NYHETSARKIV
   NYHETSARKIV      
 


 


 AKTUELT FRA ARAKNE
   med jevne mellomrom legges det ut saker fra og om ARAKNE

 


Publisert 11. februar 2021

STRIKKEFLORA

Den nye boka til Anne-Kirsti er endelig utgitt. Hun har formgitt og strikket alle modellene selv.

I boka presenterer hun en ny intarsia-teknikk.Den har hun lært i mesterklasse med den britiske designeren Sasha Kagan. Tittel på klassene har vært "Design from Nature". Sasha sine design kjennetegnes ved blomster, blad og plantemotiv.

 

 

Anne-Kirsti er selv svært glad i blomster og elsker å prøve ut nye fargesammensetninger. Det var nok derfor hun ble så begeistret for Sacha sine design.

Det falt seg naturlig å bruke blad og blomster som inspirasjon og utgangspunkt for den nye boka. Og tittelen ble STRIKKEFLORA.  Foto: Jøran Wærdahl  
 

Tradisjonell norsk strikking har sine begrensninger når det gjelder mønster. Man strikker rundt på rundpinne, alle tråder (helst ikke mer enn to i gangen) er med hele veien. Mønsteret gjentas og mønsterrapporten må passe med lengden på omgangen.

Intarsia-teknikken setter alt dette til side. Man kan strikke et enkelt motiv på en stor ensfarget flate, eller man kan spre flere motiv utover flaten som man vil. Teknikken åpner ikke bare for friere mønster, men også for større og friere bruk av farger. Dette gjør det lettere å løfte strikking til et høyere nivå kunstnerisk sett.

  Foto: Jøran Wærdahl        
                   

For at intarsia-teknikken ikke skal bli for mye å gripe over til å begynne med, har noen plagg kun et par blomster. En fin start! Fordi motivene kan plasseres fritt på plaggene, kan alle modellene forenkles ved å strikke kun en valgt del av mønsteret på en ensfarget bakgrunn. Man velger et blad eller en blomst og plasserer den der man vil.

STRIKKEFLORA har også design og oppskrifter som strikkes uten intarsia-teknikk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake

       

ARAKNE ON FACEBOOK. ADDRESSE: SAXENBORG ALLÉ 2. 7045 TRONDHEIM. NORWAY. EMAIL: Se Om ARAKNE - kontakt og tjenester. MOBILE: (+47) 995 80 417