Vevkollegiet ARAKNE
  

NYHETSARKIV
   NYHETSARKIV      
 


 


 AKTUELT FRA ARAKNE
   med jevne mellomrom legges det ut saker fra og om ARAKNE

 


Publisert 11. februar 2021

TEKSTILKUNST: PLAST I HAVET

Fredag 14. mai åpnet Galleri Landlig (Inderøy) utstillingen "Plast i Havet", en utstilling med tekstilarbeider av Mette N Handberg. Utstillingen vil bli stående til midten av juni.

 

 

    
 

Kunstneren har gitt sitt eget tekstile kunstneriske uttryk etter sine vandringer langs trøndelagskysten, en vandring både til glede og sorg. Sorg over alt hun har sett i sjøen og det som driver i land av skrot og ting som representerer fare for livet i havet.

I tidenes løp har hun samlet på avfall funnet på strender og ofte benyttet dette materialet i sine verk. Hun er levende opptatt av og bekymret for hva forurensing gjør med naturen og har vært bevisst på å formidle dette til publikum på sin egenartede og kunstneriske måte, ofte med en snert av humor.

Hun antyder, uten å ta stilling - en kunstners privilegium!

         
                   

Gjenbruk er et populært begrep som Mette gjør noe aktivt med. I en årrekke har hun samlet på blant annet gammelt metall, taukveiler, fiskegarn, små glassbiter, plast, små unødvendige dibbedutter samt ull fra utgangersau, plukket i naturen.

I utstillingen viser hun en serie av nye, relativt små vevarbeider i tillegg til noen av sine billedtepper i store romslige formater. Hun har også produsert små, innrammete tablåer i varierende teknikker, ofte med en humoristisk undertone, noe som kjennetegner kunstnerens personlighet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake

       

ARAKNE ON FACEBOOK. ADDRESSE: SAXENBORG ALLÉ 2. 7045 TRONDHEIM. NORWAY. EMAIL: Se Om ARAKNE - kontakt og tjenester. MOBILE: (+47) 995 80 417