Vevkollegiet ARAKNE
  

NYHETSARKIV
   NYHETSARKIV      
 


 


 AKTUELT FRA ARAKNE
   med jevne mellomrom legges det ut saker fra og om ARAKNE

 


Publisert 5. aapril 2011

UTSTILLINGEN
HYLLEST TIL HANNAH
ER ÅPNET!

Utstillingen med Vevkollegiet ARAKNE finner sted i Galleri Hans i Ørland Kultursenter, Brekstad og står til 23. juni 2011.

 

Blomster til Vevkollegiet ARAKNE

Søndag 3. april kl 14:00 ble åpningen av utstillingen foretatt av Terje T. V. Bratberg (daglig leder av Hannah Ryggen senteret) og Gunnhild Tettli (daglig leder av Galleri Hans). Det ble poengtert at utstillingen viser arbeid i Hannah Ryggens ånd og dermed bærer navnet "Hyllest til Hannah" med rette. Mange av billedteppene har politisk innhold eller setter fokus på aktuelle samfunnsspørsmål.

Vevkollegiet ARAKNE ønsker å fremheve billedveven som kunstform. "Vi har valgt å uttrykke oss håndverksmessig i tekstil og som Hannah Ryggen har vi valgt vevstolen som vårt instrument."

 

 

Se flere bilder

 


Gunnhild Tettli og Terje T.V. Brattberg

 

Dette er 4. utstilling i prosjektet Verdensveven/Weave World Wide, og også til denne utstillingen ble det spesiallaget en serie små billedtepper i str 55 x 55 cm, såkalte "fingeravtrykk", og temaet var selvsagt - som tittelen på utstillingen: Hyllest til Hannah. Fire forskjellige måter å uttrykke vår hyllest på.
Utstillingen viser nå, inklusive de småteppene som er laget til de foregående utstillingene, 16 arbeid i denne størrelsen.

Det er også laget et flygeblad til denne utstillingen som viser de siste 4 teppene.

 


 

 

 

Tilbake

       

ARAKNE ON FACEBOOK. ADDRESSE: SAXENBORG ALLÉ 2. 7045 TRONDHEIM. NORWAY. EMAIL: Se Om ARAKNE - kontakt og tjenester. MOBILE: (+47) 995 80 417