Vevkollegiet ARAKNE
  

KUNSTNERE
   ANNE-KIRSTI ESPENES KAMME GREIFF METTE N. HANDBERG RANDI H. HJORTH
 


 


 ANNE-KIRSTI ESPENES
  Arbeider med billedvev og strikkedesign.    Mobil 995 80 417    anne.espenes@gmail.com

 


 OM ESPENES - OMTALER - CV - ANDRE ARBEIDER - ELDRE ARBEIDER

           
STRIKKEDESIGN
«Mamma strikker bestandig», sier ungene mine. Det er ikke så ofte de ser meg ved veven i verkstedet. Men garn og strikkepinner er de vant til å se både der vi bor og der familien ferdes sammen. Strikking er et «bærbart arbeid» som lett kan medbringes og tas fram så snart det passer å strikke litt. Problemet mitt er vel heller å greie «å gå hjem» fra arbeid, det vil si å koble helt av fra strikk og vev både rent tankemessig og praktisk.

Ferdige modeller rekker jeg sjelden å strikke, men jeg lager et stort antall strikkeprøver eller «strikkede kladder» som jeg liker å kalle dem. Endelige strikkeprøver sammen med skisser og beskrivelser utgjør et designforslag. De aller fleste forslagene som garnfabrikkene kjøper av meg, utarbeider jeg hele oppskriften til. Dette er et arbeid som læres best gjennom erfaring. Finurlige beregninger og graderinger kreves ofte for å få til ei oppskrift som er grei å følge og gir et vellykket resultat. Det handler om matematikk og evne til å se de beste løsningene. En av fordelene som håndstrikk har sammenlignet med for eksempel søm av klær, er at i tillegg til variasjoner i mønster, kan også formen på plaggene endres uten at det klippes og sys. Jeg liker derfor å se oppskriften som en del av designoppgaven.

 

                                                                                                 Anne-Kirsti Espenes

 


KONTAKTINFORMASJON
Adresse:
Saxenborg Allé 2.
7045 Trondheim, Norway

Telefon: (+47) 73 51 53 35
Mobil: (+47) 995 80 417

E-post: anne.espenes@gmail.com

Org.nr. 976 011 821

       

ARAKNE ON FACEBOOK. ADDRESSE: SAXENBORG ALLÉ 2. 7045 TRONDHEIM. NORWAY. EMAIL: Se Om ARAKNE - kontakt og tjenester. MOBILE: (+47) 995 80 417