Vevkollegiet ARAKNE
  

KUNSTNERE
   ANNE-KIRSTI ESPENES KAMME GREIFF METTE N. HANDBERG RANDI H. HJORTH
 


 


 RANDI HEITMANN HJORTH
 
 Jobber med 2- og 3-dimensjonal billedvev i et abstrakt formspråk.   Tlf. 957 56 514     randi.h.hjorth@gmail.com

 


 OM HJORTH - OMTALER - CV - ANDRE ARBEIDER - ELDRE ARBEIDER

           

 

 

ANDRE ARBEIDER - KIRKETEKSTILER
I de siste årene har jeg, sideløpende med å veve billedtepper, arbeidet med kirketekstiler av forskjellige slag: Prekestolkleder, andre dekorative tekstiler til vegg og møbler, og ikke minst liturgiske klær. Å arbeide med den fantastiske symbolrikdommen som er blitt utviklet opp gjennom 2000 år gir meg mye tilbake. Jeg leter etter symboler som jeg ikke har sett blitt brukt på lenge og som dekker det jeg har lyst til å formidle og fornyer bruken av dem på min egen måte.

Prekestolkledene er vevd i billedvevteknikk. Til å begynne med brukte jeg også billedvevteknikk, helt eller delvis, i arbeidet med de liurgiske klærne. Etter hvert har jeg funnet ut at stofftrykk og broderi er mer spennende teknikker til dette arbeidet. Det er en friere teknikk og man kan skape mønstringer i selve stoffet ved hjelp av innfarging, trykking og etsing. Hovedmotivene er trykket og brodert med silketråd.

De seneste messehaglene og reisebispekåpen til Nidaros biskop er laget i denne teknikken. Materialene er ullsateng og fór av thaisilke. Begge disse stofftypene ble innfarget for å få fram den nøyaktige fargetonen jeg var ute etter. Bispekåpen er satt sammen av felter.  Det var nødvendig å lage kåpen på den måten siden jeg ville ha hånd om hele produksjonen på mitt atelier og fasilitetene for farging og trykking ikke er av de største. Med pinlig nøyaktighet i fargeoppskrifter og oppmåling og merking av stoffet, så gikk hele arbeidsprosessen temmelig knirkefritt.

Vekselbruket av trykking/brodering og billedvev passer meg utmerket og inspirerer meg.

 

 


KONTAKTINFORMASJON
Adresse:
Ladeveien 32,
7066 Trondheim

Adresse atelier:
Gregus Kunstnerverksteder.
Gregus Gate 7, 7067 Trondheim

E-post: randi.h.hjorth@gmail.com

Mobil: (+47) 957 56 514

Medlem av BONO

Org.nr. 984 083 327

       

ARAKNE ON FACEBOOK. ADDRESSE: SAXENBORG ALLÉ 2. 7045 TRONDHEIM. NORWAY. EMAIL: Se Om ARAKNE - kontakt og tjenester. MOBILE: (+47) 995 80 417